Wandelen of klimmen in de bergen is geweldig. Je maakt meters, geniet van het uitzicht, beklimt een top, overnacht in een hut, of keert aan het eind van de dag weer terug naar het dal. Deze dagen zijn heerlijk, maar ook inspannend.

Op cursus

Heb je nog weinig ervaring in de bergen, maar droom je ervan eens op pad te gaan in sneeuw in ijs? Met de alpiene cursussen van Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV, ga je in kleine groepen naar de mooiste plekken van de Alpen, met het doel dat je daarna zelfstandig bergtochten kunt maken. Er zijn drie niveaus voor volwassenen (C1-3), er zijn cursussen speciaal voor jongvolwassenen (18-25 jaar) en er is een alpiene basiscursus voor gezinnen met kinderen van 10-14 jaar en 13-17 jaar.

Genieten van spectaculaire uitzichten, veel leren én gezellige avonden in de berghut. Dat is een alpiene cursus. De basiscursus, oftewel C1, is de eerste stap in je alpiene klimcarrière. Je oefent het bergwandelen en klimmen in rotsachtig terrein, het doorkruisen van (steile) sneeuwvelden en het lopen met stijgijzers op de gletsjer. Eenmaal in de hut krijg je theorie over tochtplanning, oriëntatie en alpiene gevaren. Je overnacht in hooggelegen berghutten. Na deze cursus ken je de basisvaardigheden voor het maken van eenvoudige alpiene tochten en heb je je eerste stap als zelfstandig alpinist gemaakt!

Bergsportreizen; meer dan 90 jaar specialist in bergsportvakanties

Bergsportreizen brengt mensen met een passie voor bergsport samen. Daarom organiseren we een breed scala aan bergsportvakanties in de mooiste gebieden van Europa. Zo kom je op prachtige plekken die je misschien nog niet kende en houd je er zelfs vrienden aan over met wie je later nog een tocht maakt.

center Gemiddelde beoordeling
van 820 deelnemers