Bergwandelen is lekker actief bezig zijn in een bergachtig landschap. Met je rugzak op verken je bergpaden over alpenweiden en rotsachtig terrein, maar ook grashellingen en sneeuw. Met Bergsportreizen kun je op heel veel verschillende manieren bergwandelen. Maak bijvoorbeeld dagtochten vanuit één onderkomen, meerdaagse wandeltochten met bagagevervoer of een tocht met trekkingrugzak.

Bergwandelactiviteiten op elk niveau
Zowel beginners als gevorderde bergwandelaars kunnen bij Bergsportreizen terecht voor een bergwandelvakantie op elk niveau. Van bergwandelworkshops en –cursussen tot huttentochten met gletsjeroversteek. En wie behalve bergwandelen, ook een dag iets anders, of zelfs een dagje niks wil doen, gaat mee op basiskamp. Je staat op een camping met gelijkgestemden en kiest hoe en met wie jij je actieve vakantie invult.

Voorbereid op pad
Bergwandelen is een inspannende bezigheid, zeker wanneer je flinke afstanden omhoog en omlaag aflegt. Wie fit en met een goede conditie de bergen in gaat, heeft meer plezier. Zoek een tocht uit die aansluit bij je eigen vaardigheden en conditie. Wat je in je rugzak stopt, hangt natuurlijk af van het soort tocht. Pak in elk geval een EHBO-set, extra kleding (regenjas en -broek, muts, handschoenen), extra eten/drinken, een (opgeladen) telefoon, kaart/kompas en zonnebrandcrème in. De aanbevolen paklijst vind je op de reisbeschrijving bij 'uitrusting'.

Met Bergsportreizen op pad
De bergwandelvakanties van Bergsportreizen worden begeleid door NKBV-gecertificeerde tochtleiding. Al decennialang organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen.

Ga jij deze zomer met ons mee op bergwandelvakantie?

center Gemiddelde beoordeling
van 467 deelnemers