Wat een heerlijk vooruitzicht om weer te genieten van de bergen! We kijken uit naar een mooie zomer. Rugzak op, bergwandelschoenen aan en gaan! Weg van huis, weg van de bewoonde wereld en in een kleine groep op pad. Genieten van rust, ruimte en natuur.

Ga je mee op huttentocht? De klassieke manier om de bergwereld te ontdekken! Onder begeleiding van een NKBV-tochtleider maak je een meerdaagse trektocht door de bergen waarbij je van hut naar hut wandelt met al je bagage op je rug. Je trekt door alpenweiden en over glooiende bergpaden, maar soms ook over technisch lastiger terrein, zoals een (steile) puinhelling en/of sneeuwveld.

Of kies je deze zomer voor een basiskamp? Bij een basiskamp gaan bergsporters met elkaar op vakantie. Je staat met elkaar op dezelfde camping en kijkt dagelijks wie zin heeft in een wandeling of klimroute. De meeste basiskampen zijn voor gezinnen met kinderen en bij terugkomst van je tocht kunnen de kinderen spelen met leeftijdsgenootjes.

Misschien heb je zin om jouw alpiene klimervaring een stapje verder te nemen? Met de alpiene cursussen ga je in kleine groepen naar de mooiste plekken van de Alpen. Er zijn drie niveaus voor volwassenen (C1-3) en drie voor de jeugd (J1-3) en er zijn cursussen voor jongvolwassenen 18-25 jaar. De basiscursus is de eerste stap in je alpiene klimcarrière. Je oefent in ongebaand terrein, klimt in rotsachtig terrein en leert hoe je een sneeuwveld passeert en wat je moet doen als je op een gletsjer bent. Ook overnacht je in hooggelegen berghutten.

Klik op een van onderstaande reizen en doe inspiratie op!