Frankrijk

Sportieve Winter Verwenweek Haute Savoie, Sneeuwschoen standplaatstocht

Aantal dagen 7
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 10
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet-leden kunnen de reis boeken. We maken je dan lid van de NKBV en je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

€ 1.395,- per persoon
Sportieve Winter Verwenweek Haute Savoie, Sneeuwschoen standplaatstocht
Frankrijk

Sportieve Winter Verwenweek Haute Savoie, Sneeuwschoen standplaatstocht

Sportieve Winter Verwenweek Haute Savoie, Sneeuwschoen standplaatstocht
Aantal dagen 7
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 10
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet-leden kunnen de reis boeken. We maken je dan lid van de NKBV en je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

€ 1.395,- per persoon

We maken adembenemde tochten op de Frans-Zwitserse grens. Je komt op plekken waarvan je niet voor mogelijk had gehouden dat je daar kunt sneeuwschoenwandelen! Een aantal keren zullen we gebruik maken van liften om het aantal hoogtemeters te beperken en snel de stilte van de onberoerde sneeuwvlaktes op te zoeken. De tochten voeren over verschillende bergkammen vanaf waar we een prachtig uitzicht hebben op het Meer van Genève en de grote Zwitserse gletsjermassieven! Teruggekomen in het hotel is het heerlijk genieten van de wellness faciliteiten of een drankje bij de open haard. Daarna bereidt de chef-kok dagelijks een diner dat zijn gelijke niet kent: tienen op Zoover! De tochten, tijdens de sportieve winter verwenweek in de Haute Savoie, zijn geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren sneeuwschoenwandelaar.

Programma

Toon alles

Dag 1

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

We ontmoeten elkaar om 18.00 uur in hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance, waar we vooruitkijken naar het weekprogramma en daarna zullen we kennismaken met de kookkunstenarij van ‘le chef’.

Dag 2

Pointe de Bellevue
4 uur, -550m, -550m

Vandaag maken we kennis met de lawinereddingsmaterialen, zullen een ‘slachtoffer’ opsporen en uitgraven en gaan kort de belangrijkste looptechnieken oefenen. Daarna maken we een mooi inlooptochtje.
Met de gondellift Super Châtel overwinnen we snel zo’n 400 hoogtemeters. Te voet, op de sneeuwschoenen passeren we de grens, en in Zwitserland aangekomen zien we al snel ons doel: Pointe de Bellevue. We bereiken dit schitterende uitzichtspunt via een bergrug vanaf waar we al lopende zicht hebben op het Meer van Genève, de MontBlanc en de hoge Zwitserse gletsjermassieven. Halverwege de terugweg kunnen we even een drankje genieten in restaurant Chalet Neuf.

Dag 3

Pas de la Bosse
4½ uur, +700m, -700m

De grootste blikvanger in het gebied is de Cornettes de Bise, en gigantisch kalkmassief waar steenbokken een veilig heenkomen hebben. Vanaf Chalets de Chevenne lopen we hier vlak langs en hoe dichterbij we komen, hoe imposanter het rotsmassief wordt. Misschien kunnen we de steenbokken zien! Na een geleidelijke klim komen we aan op de Pas de la Bosse, vanaf waar we een mooi uitzicht hebben op het ’s winters verlaten dal van Refuge de Bise. Via Chalets de Mens dalen we weer af naar het beginpunt, onder de indrukwekkend steile Noordwand van de Mont Chauffe langs.

Dag 4

Tour d’Aiguille de Braitaz
4½ uur, +650m, -650m

Met de ‘huislift’ van het hotel pakken we de eerste 400 hoogtemeters. Vervolgens vinden we langs enkele skipistes een geschikte route om naar Col de Braitaz te lopen. Voordat we hier de grens naar Zwitserland oversteken, krijgt iedereen de gelegenheid om in het restaurant op de col te genieten van de bijna 5cm dikke Tarte aux Myrtilles J Voorbij de col dalen we zo’n 150m af en laten het (rustige) skigebied achter ons. Via een korte steile passage bereiken we het prachtig eenzame dal Outanne, waar we ons tussen kopjes en kommetjes een weg doorheen banen, omhoog naar Col d’Outanne. Terug bij de ‘huislift’ aangekomen sparen we onze knieën door gebruik te maken van de retourticket.

Dag 5

Chapelle d’Ubine en Pointe d’Autigny
5 uur, +800m, -800m

Naast refuge d’Ubine staat een prachtig klein kerkje met glas-in-lood vensters en voldoende openingen tussen de muren en het dak om ’s winters de sneeuw op de neus van Maria te laten neerdalen. Een prachtig doel voor een winterwandeling! We vertrekken van het gehucht Le Mont en komen na een goed uur wandelen aan op Col de la Plagne. Na nog een klein uur bereiken we de 1e pauzeplek: het kerkje. Via een andere route gaan we over beekjes en door bos bijna terug naar de col, maar stijgen eerst nog verder naar Pointe d’Autigny, een mooie uitzichtsberg met drie kruisen! Na een voldoende lange pauze om te genieten van het uitzicht zoeken we ons pad via de col weer op om terug te gaan naar Le Mont.

Dag 6

Arete des Fours
4½ uur, +400m, -800m

Vanuit Pré la Joux pakken we de stoeltjeslift omhoog. Boven aangekomen verlaten we direct het skigebied en wandelen de stilte in, naar Col de Bassachaux. Daar begint onze graatwandeling van bijna 2km. We doen hier wel bijna 2 uur over, enerzijds vanwege de soms wat lastiger stukjes die we tegenkomen, maar ook omdat je eenvoudigweg wat vaker wilt stilstaan op zo’n graat om te genieten van het uitzicht rondom. Vlak onder de imposante Pointe de la Chavache buigen we rechtsaf en dalen traverserend naar Chalets de Lens. Even later zetten we de definitieve afdaling in, terug naar Pré la Joux (1270 m).

Dag 7

Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van elkaar. Een laatste blik op Portes du Soleil brengen de herinneringen van de afgelopen dagen nogeens naar boven. Puur genieten, wel thuis!

Praktische informatie

Deelname eis

Conditie tot 6 loopuren

Het lopen met sneeuwschoenen kost meer kracht en energie dan bergwandelen in de zomer. Het is belangrijk dat je een uitstekende conditie hebt.

Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op deze activiteit ga je mee met een International Mountain Leader (IML).

International Mountainleader
Een IML is opgeleid om in de zomers en winter bergwandelaars door de bergen te begeleiden. De IML's die Bergsportreizen inzet, zijn in de meeste gevallen Nederlanders.

De tocht wordt geleid door

Bep Maltha

Uitrusting

Sneeuwschoen uitrusting
Bergsportreizen zorgt voor sneeuwschoenen, telescoopstokken, lawinepieper, sonde en lawineschep

Wat neem je zelf mee

 • bergwandelschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 35 liter


Schoenen
Voor de sneeuwschoentocht heb je minimaal bergschoenen van het type B nodig. Omdat je de hele dag in de sneeuw en kou loopt is het hebben van waterdichte of goed waterafstotende schoenen een vereiste.

Overige uitrusting

 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend (windstopper/softshell)
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek met doorlopende ritsen winddicht en ademend (hardshell)
 • fleecejack/winddicht vest (windstopper/softshell)
 • isolerende jas (dons/primaloft)
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • warme handschoenen (wind en waterdicht)
 • onderhandschoentjes (fleece/windstopper)
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • dunne bivakmuts
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje
Aanvullende informatie

De reis wordt uitgevoerd door 360° Explore

Accommodatie
Prijsinfo
Ledenprijs 1.395,- p.p. Inclusief
 • Nederlandse IML-gids
 • 6 overnachtingen op tweepersoonskamer op basis van indeling
 • 6x halfpension
 • lunch (tijdens ontbijt klaar te maken)
 • gebruik geplande liften
 • huur sneeuwschoenuitrusting
 • reisinformatieboekje

Exclusief

 • heen en terugreis
 • vervoer ter plaatse: eventueel gebruik van eigen auto, openbaar vervoer, taxi, kabelbaan, etc.
 • persoonlijke uitgaven

Toeslag eenpersoonskamer
€ 570 - eenpersoonskamer is op basis van beschikbaarheid.

Over deze activiteit

Tochten maken op je sneeuwschoenen, zonder zware rugzak. Zo kun je al je energie bewaren voor het sneeuwschoenwandelen. Genieten! Met een winterse standplaatstocht maak je dagtochten vanuit een comfortabele accommodatie. Hier keer je aan het eind van de dag weer terug. Dat is lekker licht door de bergen gaan.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis
Deze reis is vol

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek
Prijs