Frankrijk

Trailrunning Parc Naturel de Queyras, huttentocht

Aantal dagen 7
Min. deelnemers 9
Max. deelnemers 10
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet-leden kunnen de reis boeken. We maken je dan lid van de NKBV en je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

€ 1.045,- per persoon
Trailrunning
Frankrijk

Trailrunning Parc Naturel de Queyras, huttentocht

Trailrunning
Aantal dagen 7
Min. deelnemers 9
Max. deelnemers 10
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet-leden kunnen de reis boeken. We maken je dan lid van de NKBV en je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

€ 1.045,- per persoon

Trailen in een van de mooiste nationale parken van Frankrijk
In een prachtig decor van hooggelegen dalen en omringd door de hoogste toppen van de zuidelijke Alpen, waaronder de Mont Viso en in de verte de Ecrins, mogen we zes dagen genieten van mooie single tracks, inspannende pasovergangen, fraaie afdalingen en charmante berghutten en herbergen waar we overnachten. Voor de liefhebbers staat een wat uitdagender bergtocht naar de top van de Pain du Sucre (3208m) op het programma.
Deze trailreis is zo opgezet dat zowel beginnende mountain trailers als lopers met meer zin in kilometers en avontuur aan hun trekken komen. Op deze doorgaande tocht wordt je reservekleding overdag naar de volgende hut gebracht. Je kunt dus met een licht rugzakje volop genieten van de trails en de uitzichten. Vanwege de zuidelijke ligging is de kans op goed weer bovendien erg groot!

Programma

Toon alles

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Trailreis met bagagevervoer in de Queyras, een van de mooiste nationale parken in de Franse Alpen!

Dag 1
Aankomst in Abriès met overnachting in Gite Ancolie Bleue (1550m)

Dag 2
Na het ontbijt en het inpakken van de spullen onze eerste traildag! Tijd om de benen te testen en te wennen aan het stijgen en dalen. 1200 meter stijgen en dalen; ca. 16 kilometer. Overnachting Gite 7 Degrés Est in l'Echalp

Dag 3
Direct vanaf de hut gaan we voor een lange klim door een langgerekt dal naar de Col Vieux op ruim 2800 meter. Het laatste stuk naar de col is wat steiler. Eenmaal boven aangekomen zien we even ten zuidoosten de Pain du Sucre. Verder naar beneden wacht ons de Refuge Agnel, vrijwel naast de weg die hier ook langskomt. 1150 meter stijgen; 300 meter dalen. Ca. 11 kilometer.

Dag 4
Voor de liefhebbers staat in de ochtend en bij goed weer de beklimming van de Pain du Sucre (3208m) op het programma. Een steile top die toch redelijk eenvoudig via een blokkenpad en wat kleine rotsplaatjes te bereiken is. Het uitzicht vanaf de top is prachtig naar zowel de Italiaanse kant als de Franse bergmassieven! In de loop van de ochtend/dag vervolgen we onze tocht naar de Refuge de la Blanche, fraai gelegen aan een bergmeertje. Voor diegenen die vooral kilometers willen maken is een langere route naar de Refuge de La Blanche mogelijk via de Col de Longet. Bagagevervoer naar de refuge de la Blanche is helaas niet mogelijk. We zullen deze dag en de donderdag dus wat extra kleding mee moeten nemen.

Dag 5
Een prachtige traildag door een van de mooiste dalen van het nationaalpark! Vandaag beginnen we met een oversteek van twee kleine pasjes om vervolgens almaar dalend door een prachtig en gevarieerd lang dal bij het gehucht Maljasset uit te komen. We overnachten in Gite Auberge de la Cure. Liefhebbers van extra kilometers kunnen halverwege de afdaling nog een dal en col naar het zuidoosten “meepakken”. 600 meter stijgen, 1000 dalen. 17 kilometer+

Dag 6
Een pittige klim naar de Col de Girardin brengt ons aan de noordkant via goede paden langs een aantal meertjes en door bossen naar Ceillac. Hier overnachten we in Gite des Balladins. Ook nu weer een lange afdaling vanaf de pas waar we kunnen genieten van de single tracks! 1100 meter stijgen & dalen. 13 kilometer

Dag 7
Vanuit Ceillac pakken we noordwaarts een van de bosrijke routes die ons weer naar het beginpunt van onze trailweek leiden. Afhankelijk van de conditie eindigen we in het plaatsje Ville Vieille of, wat verder naar het oosten, Abriès. 1000 meter stijgen en dalen; 15-20 kilometer

Praktische informatie

Deelname eis

Je bent een trailer met enige ervaring in het lopen in de bergen op onregelmatig terrein. Omdat we iedere dag op pad zijn (*) beschik je over een meer dan gemiddelde hardloopconditie: je bent in staat dagelijks minimaal 15-20 kilometer in veelal bergachtig terrein af te leggen en je hebt geen last van hoogtevrees. Tijdens de traildagen zal ook aandacht besteed worden aan diverse vaardigheden bij het gaan in de bergen (o.a. weer, tochtplanning en oriëntatie, EHBO).

Reisleiding
 • NKBV tochtleiding: Norbert Monshouwer
 • Trainrunning community: Alex Gijsbers
Uitrusting

We gaan er van uit dat je bekend bent met de verplichte uitrusting die je nodig hebt tijdens deze reis. Je hebt minimaal de volgende items in je tas zitten.

 • Trailrunning schoenen
 • Racevest, inhoud 8-12 liter
 • Poles (stokken)
 • Schoenen

Trailrunning schoenen zijn belangrijk in de Bergen.

Overige uitrusting

Voldoende kleding om de dagen in de bergen te zijn (denk daarbij aan laagjes)

 • Jas water- winddicht en ademend (hardshell) + eventueel een soft shell variant
 • Regenkleding
 • EHBO Setje
 • Reserve trailschoenen
 • Voeding voor onderweg (racevest)
 • Flasks / Hydro packs voor water/sportdrank onderweg (racevest)
Accommodatie

Overnachten in hutten
Op onze cursussen en tochten overnacht je in een berghut. Ze variëren van primitief tot vrij comfortabel, wat vaak overeenkomt met de hoogte van de hut. Hoe lager gelegen, hoe makkelijker om voorzieningen aan te leggen, hoe luxer. In hutten komen veel verschillende bergsporters na een lange dag bij elkaar. Lekker bijkomen of spelletjes spelen in de gezamenlijke ruimte en daarna genieten van een voedzame maaltijd. In een hut is het heel gezellig. Je stapt even terug in de tijd en bent er echt op vakantie.

In berghutten hanteren huttenwaarden een paar regels om het samenleven met andere bergsporters gemoedelijk en de hut netjes en leefbaar te houden. Zo mag je soms in de algemene ruimtes nog wel in met je bergschoenen aan, maar het betreden van de slaapruimtes met bergschoenen is not done. In speciale ruimtes wissel je je bergschoenen vol sneeuw, modder en kiezels in voor een paar huttensloffen. In Zwitserse en Franse hutten liggen sloffen die iedereen mag gebruiken, in andere hutten moet je ze zelf meenemen. Ook pickel en stijgijzers laat je achter, zodat je het interieur van de hut niet beschadigt. De huttenwaard wijst je een slaapplaats toe.

Hoewel je in de meeste berghutten geen culinaire hoogstandjes moet verwachten, wordt het eten in de hut steeds beter. Met dieetwensen als vegetarische maaltijden wordt doorgaans rekening gehouden als je deze bijtijds doorgeeft. Houd er wel rekening mee dat je in hooggelegen hutten die lastig bereikbaar zijn, minder tot geen keuze hebt in wat je eet. Wassen kan met een beetje geluk aan een kraan met warm water, maar steeds vaker kun je tegen betaling douchen. Na het avondeten plan je de tocht voor de volgende dag en pak je alvast je rugzak in. Om tien uur gaat het licht uit en geldt Hüttenruhe. Handig dus om een hoofdlamp bij je te hebben voor als je 's nachts naar de wc moet of 's ochtends vroeg opstaat.

Meer over het huttenleven

Je gaat hier overnachten:

Gîte Ancolie Bleue

Gîte 7 Degrés EST

Refuge Agnel

Refuge de la Blanche

Auberge de la Cure

Gîte Les Baladins

Prijsinfo
Ledenprijs 1.045,- p.p. Inclusief
 • Begeleiding door: NKBV tochtleiding en Trailrunning Community
 • 6 overnachtingen op meerpersoonskamer op basis van indeling
 • 6x halfpension
 • bagagevervoer
 • reisinformatieboekje
 • kennismaking

  Exclusief
 • heen- en terugreis
 • lunch
 • vervoer ter plaatse: eventueel gebruik eigen auto, openbaar vervoer, taxi, kabelbaan etc.
 • persoonlijke uitgaven
Voorbereiding

Kennismakings in Nederland, datum n.n.b.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw vakantie. Wanneer je boekt en jouw activiteit voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Volledige reissom hoeft pas 20 dagen voor vertrek te worden voldaan!
Voor je reis/cursus geldt een versoepelde betalingsregeling. Normaal dient de volledige reissom 56 dagen voor vertrek voldaan te zijn, maar we hebben deze betalingstermijn nu aangepast naar 20 dagen voor vertrek.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek
Prijs