Bergsportreizen en Covid-19

Laatste bewerking: 16-12-2021

Op reis met Bergsportreizen

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw vakantie. Heb je een workshop of reis bij ons geboekt en heeft jouw activiteit voldoende deelnemers om het door te laten gaan, dan ontvang je een reisbevestiging. Lees hieronder meer over de voorwaarden en over hoe we omgaan met de maatragelen omtrent Corona.

 • Geldteruggarantie voor jouw reis
 • Versoepelde betalingsregeling
 • Betalingstermijn aangepast naar 20 dagen voor vertrek
 • Richtlijnen COVID-19 Bergsportreizen

Deze maatregelen gelden op dit moment in Oostenrijk

Onlangs zijn de coronamaatregelen in Oostenrijk aangepast. Deze nieuwe regels kunnen van invloed zijn op jou en je boeking.

 • Vanaf 22 november 2021 is heel Oostenrijk in lockdown.
 • Voor de lockdown was de 2G regel al van toepassing. Alleen mensen die gevaccineerd zijn of genezen zijn van corona hadden toegang tot accommodaties, horeca, kabelbanen.
 • Per 3 januari 2022 geldt de eenmalige Janssen-vaccinatie als onvoldoende. Deze vaccinatie is per 3 januari niet geldig als toegangsbewijs.
 • Voor meer info verwijzen wij je naar de website van de Oostenrijkse overheid of kijk op Nederland Wereldwijd.

Geldteruggarantie bij negatief reisadvies door COVID-19

Gezien de ontwikkelingen van inreisbeperkingen, kijken we 4 weken voor de startdatum van een reis, hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging. Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug.
Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Versoepelde betalingsvoorwaarden

Voor de reizen, cursussen en workshops die onder de Reisvoorwaarden Bergsportreizen vallen, geldt een versoepelde betalingsregeling. Normaal dient de volledige reissom 56 dagen voor vertrek voldaan te zijn., maar we hebben de betalingstermijn nu aangepast naar 20 dagen voor vertrek.

Voor de basiskampen en workshops zonder overnachting gelden de betalingsverplichtingen zoals vermeld in de voorwaarden. Wil je je reis, basiskamp of workshop omboeken of annuleren, dan zijn de reguliere omboekingskosten of annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Richtlijnen COVID-19 Bergsportreizen

Als je de bergen in gaat, moet je wel rekening houden met extra maatregelen. Houd er ook rekening mee dat er dagelijks wijzigingen kunnen worden doorgevoerd. Als voor de startdatum de situatie in het land van bestemming of in Nederland verandert waardoor we alsnog genoodzaakt zijn om je reis te annuleren, hoor je dit per omgaande van ons.

De Covid-19 richtlijnen zijn opgesteld voor NKBV-leden die met Bergsportreizen op vakantie gaan. Deze checklist kun je ook gebruiken als je zelfstandig op pad gaat. Neem voordat je op reis gaat kennis van het beleid en de regels op de bestemming, houd je daarbij ook aan de voorschriften van het RIVM. Voorop staat dat je wijs op reis gaat. Download hier de richtlijnen en de scenario's waarbij gekeken wordt of je wel of niet op reis kan. Hierin beschrijven we 3 situaties:

 • Covid-19 Klachten voor vertrek
 • Bewezen Covid-19 infectie voor vertrek
 • Covid-19 klachten tijdens de reis

COVID-19 Richtlijnen Bergsportreizen

COVID-19 maatregelen en de NKBV

De NKBV en Bergsportreizen houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. Zowel rondom evenementen in Nederland als op de bestemming van onze reizen. We informeren je hierover via deze nieuwspagina.

COVID-19 en NKBV