Oostenrijk

Rätikon, Silvretta, Verwall, Basiskamp 11 dagen 18-25 jaar

Aantal dagen 11
Min. deelnemers 20
Max. deelnemers 25
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet-leden kunnen de reis boeken. We maken je dan lid van de NKBV en je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

€ 43,- per persoon
Rätikon, Verwall en Silvretta
Oostenrijk

Rätikon, Silvretta, Verwall, Basiskamp 11 dagen 18-25 jaar

Rätikon, Verwall en Silvretta
Aantal dagen 11
Min. deelnemers 20
Max. deelnemers 25
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet-leden kunnen de reis boeken. We maken je dan lid van de NKBV en je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

€ 43,- per persoon

Speciaal voor 18 - 25 jaar

Het basiskamp Rätikon, Silvretta en Verwall is al jaren favoriet in ons programma. In de directe omgeving kun je naar zeventien hutten wandelen!

De berggebieden hebben elk hun eigen karakter met klim- en wandelmogelijkheden. Het Rätikon gebergte strekt zich uit over een gebied van ongeveer 40 km lang en 15 km breed. Het gebied is bekend om zijn adembenemende berglandschappen, gletsjers, meren en watervallen. Het gebied bestaat vooral uit kalkgesteente en lijkt hierdoor veel op de Dolomieten. Deze bergketen telt maar liefst 300 bergtoppen waarvan de Schesa-plana (2967 m) de hoogste is. Het gebied is gletsjervrij en uitermate geschikt voor bergwandelen. De Silvretta is een sterk vergletsjerd gebied met als hoogste top de Piz Buin (3316 m) en biedt met zijn talloze rots-,sneeuw- en ijstouren uitdagingen op elk niveau. Wie op wil gaan in stil berglandschap kiest voor de Verwall. De Verwall, met als hoogste berg de Kuchen Spitze (3170 m), kent weinig gletsjers maar wel veel hoogalpiene overgangen. Het Montafon-dal wordt omringd door de bergketens van de Rätikon, Verwall en de Silvretta. In het Montafondal kun je de lift pakken en op hoogte een wandeltocht uitzoeken. Laat je auto rustig op de camping staan, want de bus stopt voor de deur.

Wil jij met jongeren op vakantie naar de bergen en de vrijheid hebben om iedere dag weer wat anders te doen? Dan is deze 11 daagse reis echt iets voor jou!

Programma

Toon alles

Welk basiskamp past bij jou?

Bekijk hier de mogelijkheden per basiskamp en zie welk basiskamp voor jou het meest geschikt is.

Download meer informatie van basiskamp Rätikon, Silvretta en Verwall.

Praktische informatie

Accommodatie

Camping Nova

De kleine camping is zeer geliefd.

Prijsinfo
Ledenprijs 43,- p.p. Inclusief
  • reservering camping
  • documentatiemateriaal
  • informatieboekje over het basiskamp
  • voorbespreking
Over deze activiteit

De basiskampen zijn veruit de grootste activiteit van Bergsportreizen. En niet voor niets! Bij een basiskamp gaan gelijkgestemde bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen, voor oud en jong; gezinnen, stellen en alleenstaanden. Je kinderen (nog) enthousiaster maken voor de bergen? Wacht maar totdat ze met leeftijdsgenootjes op pad zijn en weten dat ze bij de hut of bij terugkomst op de camping samen kunnen spelen. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Een basiskamp duurt meestal twee weken, soms één, en heeft een maximum van 40 personen. Er zijn ook basiskampen speciaal voor jongvolwassenen (18-25 jaar) en 50+, met een maximum van 25 deelnemers. Je staat met elkaar op een camping in een mooi berggebied. Je zorgt zelf voor vervoer en eten, en je betaalt je eigen overnachtingen. Een of twee deelnemers coördineren het kamp; zij stemmen de gezamenlijke activiteiten met de groep af, en zijn geen reisleider.

Om ter plaatse inspiratie op te doen, kun je putten uit de Basiskamp-koffer met stafkaarten, wandel- en klimgidsjes en tochtverslagen vanoud-deelnemers.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw basiskamp. Wanneer je boekt en jouw basiskamp voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je basiskamp te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek
Prijs
Groepsamenstelling